Gima-Ha Norway


Start Gima-Ha
Monday, 19 November 2018
Hauptmenü
Hajime!
heian2_150x172.gif
Visitor Counter
Today9
This week9
This month291
All33760
Powered by Kubik-Rubik.de
Gima-Ha PDF Print E-mail
Written by Andreas   
Saturday, 24 November 2012 19:59

Velkommen til Gima-Ha i Norge!GSK_NO_250x833

makoto_gima

Makoto Gima 

Makoto Gima er født i Okinawa og levde fra 1896 - 1989. I 1912 begynte Gima å trene karate.

1922 gikk Gichin Funakoshi fra Okinawa til Tokyo og etablerte første karate dojo på Japanske fastlandet og Gima fulgte Funakoshi som sin assistent og senere partner.

Judo Mester Jigoro Kano inviterte Funakoshi for å demonstrere sin karate. Gima demonstrerte kata Naihanchi (Tekki Shodan), mens Funakoshi viste kata Kosokun (Kanku-Dai). Også demonstrerte dem Kihon Kumite.

I 1923 tok over Funakoshi samme Kyu / Dan system fra Judo. Gima fikk allerførste Shodan graduering / svartbelte i karate og han fikk  10. dan i 1956.

 

Gima-Ha i dag

Gima-Ha Shoto-Ryu Karatedo Association blir ledet av Iku Higuchi Shihan, Mitsunori Kobayashi Shihan og Hidetada Narumi Shihan.

For å hedre sin lærer skapte de senior studenter av Makoto Gima den Gima-Ha Shoto-Ryu Karatedo Association.

Gima-Ha er spredd over hele verden, finnes bl.a. i Japan, Canada, England, Tyskland, India og Norge…

 

 

Ikuo Higuchi

higuchi

er senior student av Makoto Gima og har 9. dan.

Shihan Ikuo Higuchi er hovedinstruktøren av Gima-Ha. Han er en ledende medlem av International Martial Arts Federation (IMAF-Kokusai Budoin). Sin dojo er i Tokyo. Shihan Higuchi er veldig bereist og har undervist karate i Amerika, Canada, England, Tyskland, Frankrike, Belgien og Ungarn.

 

Mitsunori Kobayashi

kobayashi

er senior student av Makoto Gima og har 8. dan.

Shihan Mitsunori Kobayashi er en dommer i den japanske byen Ojiya og er en buddhistisk prest i Jyosho-Ji.

Kobayashi Shihan er ansvarlig for Koubukai Nigata distriktet i Japan, med sin Hombu Dojo plassert i Katakai. Han er internasjonal direktør i Gima-Ha Shotokan Ryu Karate-Do Association. Studentene hans er kjent for sin kjempe bra kumite.

 

Hidetada Narumi

narumi

er født I 1944 på den japanske øyen Hokkaido. Shihan Hidetada Narumi er senior student av Makoto Gima og har 8. dan i karate, 3. dan i kendo og en 2. dan i judo. Fra 1970 – 1980 underviste Narumi karate i Canada. Sensei Sidoli trente denne gangen under Narumi.

I dag underviser Shihan Narumi karate i hjembyen sin, Kushiro på Hokkaido (en stor øy i nord Japan). Han er president i Gima-Ha Shotokan-Ryu Hokkaido Federation og Hokkaido Karate Federation.


Robert Sidoli

Sidoli_480x320 

Sensei Sidoli ble født i 1956 i Cardiff, Wales.

I 1967 flyttet hans familie til Canada. Her begynte han å trene karate. Han var en av de første studentene i den nye Shoto-Ryu karate dojo hos Shihan Hidetada Narumi. Her begynte hans virkelige lidenskap for karate.

I 1987 kommer Sensei Sidoli tilbake til Storbritannia og siden 1995 fulgte Sensei Sidoli karate av Mikio Yahara og KWF.

Sensei Sidoli har vært leder og dømt i den siste kamper i 6 VM, 3 EM og 2 Japan Championships. Han har arrangert 2 av KWF verdens og en av europeisk hendelser.

Men så kommer han igjen i kontakt med Shihan Narumi og i 2010 gikk Sensei Sidoli og hele Shiseikai Shotokan-Ryu Karate Dojo tilbake til sin gamle lærer Shihan Narumi og til Gima-Ha Shotokan Karate-Do Association.

I 2006 kommer Sensei Sidoli for første gang og siden dem regelmessig til Kristiansund. Han inspirerte i stor grad karate til meg selv og hele Shotokan i Kristiansund.

Fra første timen av hjelper han oss med den nye karateklubben. Det var ikke tilfeldigvis at vi kallte klubben Kristiansund og Frei Shiseikai karateklubb.

Sensei Sidoli har 6. dan i karate og 2. dan i IaiDo og fungerer bl.a. som teknisk sjef til Gima-Ha i Norge.

Karate Shotokan Shoto-Ryu Shotokan-Ryu Gima-Ha Kristiansund Frei Møre og Romsdal Norge Shiseikai Kobudo Selvforsvar Kampsport

Last Updated on Monday, 22 April 2013 08:19